facebook-hidden-img

Όροι Χρήσης και Συναλλαγών

Αγαπητοί μας πελάτες- Αξιότιμοι συνεργάτες

 

Η περιήγηση στις σελίδες μας καθώς και η τοποθέτηση παραγγελίας στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, προϋποθέτουν την αποδοχή των παρακάτω Όρων Χρήσης & Συναλλαγών.

 

Α. Όροι Χρήσης

 

 1. Γενικά

Η ιστοσελίδα www.e-lenovo.gr αποτελεί ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας Lenovo Exclusive Informatics SMPC με αρ. ΓΕΜΗ 130466204000, ΑΦΜ 800579668, ΔΟΥ: Ζ Θεσσαλονίκης, Εδρα: Αγ. Αναστασίας & Λαέρτου 16, Philippos Business Center, Πυλαία 55535, τηλ. 215.215.0800 email info@lenovoexclusive.gr (εφεξής αναφερόμενη, για λόγους συντομίας, ως η «Εταιρεία») για την κατά το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της, με δυνατότητα ενημέρωσης για τα προσφερόμενα προϊόντα, καθώς και πραγματοποίησης αγορών, κατόπιν εξ αποστάσεως διαδικτυακής παραγγελίας προϊόντων επί πληρωμή, υπό την επιφύλαξη επάρκειας των αποθεμάτων.

 

 1. Όροι και προϋποθέσεις χρήσης της ιστοσελίδας και αποδοχή αυτών

Κάθε χρήστης που εισέρχεται και κάνει χρήση των υπηρεσιών της παρούσας ιστοσελίδας και του ηλεκτρονικού καταστήματος θεωρείται ότι συναινεί και αποδέχεται ανεπιφυλάκτως όλους τους όρους και προϋποθέσεις χρήσης που εδώ διατυπώνονται. Εάν κάποιος χρήστης δεν συμφωνεί με τους όρους και προϋποθέσεις, οφείλει να αποφύγει τη χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος και κάθε συναλλαγή με αυτό. Η αποστολή της παραγγελίας σας μέσω χρήσης των υπηρεσιών της ιστοσελίδας συνεπάγεται την εκ μέρους σας αποδοχή όλων των όρων και προϋποθέσεων αυτής, όπως εκάστοτε ισχύουν. Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να επεκτείνει, ενημερώνει και βελτιώνει την ιστοσελίδα της και τα σχετικά με αυτήν προϊόντα και υπηρεσίες, να ανανεώνει και τροποποιεί κατά την κρίση της την παρούσα πολιτική, καθώς και τους όρους και τις προϋποθέσεις συναλλαγών, από και με σχετική τροποποίηση των παρόντων. Σας συστήνουμε να ανατρέχετε στη διαδικασία αυτή ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να ενημερώνεστε για τυχόν αλλαγές που αφορούν τη χρήση της ιστοσελίδας, καθώς και της ισχύουσας πολιτικής προστασίας προσωπικών δεδομένων. Η πολιτική αυτή θα τροποποιείται από καιρό σε καιρό, χωρίς προηγούμενη ατομική προειδοποίηση προς τους χρήστες. Το www.e-lenovo.gr δύναται, οποιαδήποτε χρονική στιγμή, να καταγγείλει, μεταβάλει, αναστείλει ή διακόψει οποιαδήποτε επιμέρους λειτουργία αυτής της ιστοσελίδας, συμπεριλαμβανομένης της διαθεσιμότητας, της φωτογραφίας παρουσίασης ή περιγραφής οποιουδήπτε προϊόντος ή οποιασδήποτε υπηρεσίας. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά και η διαθεσιμότητα των προσφερόμενων προϊόντων μεταβάλλονται διαρκώς, σύμφωνα με τις πραγματικές συνθήκες που υπάρχουν στις αποθήκες μας ή στις συνεργαζόμενες εταιρείες εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) / διανομής της εταιρείας Lenovo. Για κάθε παραγγελία, ισχύουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά και η διαθεσιμότητα όπως αυτά αναφέρονται τη στιγμή της παραγγελίας, με την επιφύλαξη τυχών τεχνικών ή τυπογραφικών λαθών που έχουν διαφύγει της προσοχής μας ή έχουν προκύψει ακουσίως. Η Lenovo Exclusive καταβάλλει κάθε προσπάθεια να παρέχει πλήρεις και έγκυρες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της, τόσο όσον αφορά την ύπαρξη των ουσιωδών χαρακτηριστικών που κατά περίπτωση περιγράφονται για κάθε προϊόν που διαθέτει, όσο και για την ακρίβεια των στοιχείων που αφορούν τις παρεχόμενες υπηρεσίες, υπό την επιφύλαξη τυχόν τεχνικών ή τυπογραφικών λαθών, που έχουν διαφύγει της προσοχής ή έχουν προκύψει ακούσια ή λόγω τυχόν διακοπών λειτουργίας της ιστοσελίδας εκ λόγων ανωτέρας βίας.

Η Εταιρεία, στα πλαίσια της καλής πίστης, δεν ευθύνεται και δεν δεσμεύεται για τυχόν σφάλματα σε τεχνικά χαρακτηριστικά, φωτογραφίες και τιμές προϊόντων που αναγράφονται στον ιστότοπο www.e-lenovo.gr και δεν μπορεί να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχουν σφάλματα από οποιαδήποτε αιτία κατά την εισαγωγή ή/και ενημέρωση των χαρακτηριστικών ή/και της τιμής ενός προϊόντος.

Γενικότερα, η εταιρεία μας ασκεί εμπορική και όχι κατασκευαστική δραστηριότητα και η τυχόν ευθύνη της περιορίζεται στην μεταφορά πληροφοριών του κατασκευαστή προς τον πελάτη με σκοπό τη μεταπώληση.

Στα πλαίσια της καλής πίστεως και για την δική σας προστασία, σας παρακαλούμε, εφόσον διαπιστώσετε ότι κάποιο προϊόν προσφέρεται σε ασυνήθιστα χαμηλή ή υψηλή τιμή σε σχέση με την αγοραία αξία του ή διαπιστώσετε ότι υπάρχει οποιαδήποτε ασυμβατότητα, σε σχέση με τα αναγραφόμενα τεχνικά χαρακτηριστικά και την παρουσίασή του, πριν προχωρήσετε στην παραγγελία του να επικοινωνείτε με τα κεντρικά γραφεία της Εταιρείας στα τηλέφωνα 215.215.0800 και 231.231.0800 ή με αποστολή e-mail στο info@lenovoexclusive.gr .

Εάν είστε ανήλικοι κάτω των 16 ετών, τότε δεν σας επιτρέπεται η χρήση της ιστοσελίδας μας παρά μόνο με τη συμμετοχή και έγκριση ενός γονέα ή κηδεμόνα.

Η λειτουργία του καταστήματος διέπεται από την χρήση του ισχύοντος Κώδικα Δεοντολογίας.

 

 1. Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι για την εταιερεία μας η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων των πελατών μας έχει πρωταρχική σημασία. Ακολουθώντας τις δικές μας αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας, αλλά και καλύπτοντας πλήρως τις υποχρεώσεις μας κάτω από τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR – General Data Protection Regulation), έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψουμε τα προσωπικά δεδομένα που επεξεργαζόμαστε και να διασφαλίσουμε ότι η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων πραγματοποιείται πάντοτε σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που τίθενται από το νομικό πλαίσιο, τόσο από την ίδια την εταιρία, όσο και από τρίτους που επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα για λογαριασμό της εταιρίας.

 

Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και οι επισυναπτόμενοι σε αυτήν Όροι και Προϋποθέσεις Χρήσης της παρούσας ιστοσελίδας περιγράφουν τη μέθοδο συλλογής δεδομένων από την ιστοσελίδα www.e-lenovo.gr, τη χρήση αυτών των δεδομένων από την Εταιρεία και τους όρους και προϋποθέσεις χρήσεως της παρούσας ιστοσελίδας. Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στα προσωπικά σας δεδομένα, τα οποία εσείς μας παρέχετε κατά τη διάρκεια των παραγγελιών σας στην παρούσα ιστοσελίδα.

 

 

Συλλογή δεδομένων, επεξεργασία και χρήση των δεδομένων

Το www.e-lenovo.gr συλλέγει στοιχεία που ο χρήστης μας δίνει προκειμένου να εκτελεστεί η παραγγελία του από το www.e-lenovo.gr. Κατά την συμπλήρωση οποιασδήποτε φόρμας παραγγελίας στην ιστοσελίδα μας, θα σας ζητηθεί το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση, ο ταχυδρομικός κωδικός της περιοχής σας, η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, το τηλέφωνό σας, στοιχεία πιστωτικής κάρτας και ο τρόπος πληρωμής της παραγγελίας. Συμπληρωματικώς μπορεί να σας ζητηθούν και πιο συγκεκριμένες πληροφορίες, όπως στοιχεία αποστολής – παράδοσης μιας παραγγελίας, στοιχεία τιμολόγησης ή λεπτομέρειες σχετικά με ορισμένη προσφορά που έχετε ζητήσει. Το www.e-lenovo.gr κάνει χρήση των πληροφοριών που μας παρέχετε κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής αποστολής της φόρμας, προκειμένου να επικοινωνήσουμε μαζί σας σχετικά με (i) την παράδοση της παραγγελίας στο χώρο σας, (ii) την επιβεβαίωση και ταυτοποίηση του πελάτη σε κάθε αναγκαία περίπτωση, (iii) νέα ή εναλλακτικά προϊόντα που προσφέρονται από το www.e-lenovo.gr (iv) ειδικές προσφορές του www.e-lenovo.gr, της εταιρεία ή συνδεδεμένης επιχείρησης (v) παραλαβή δώρων μετά από κλήρωση διαγωνισμού. Έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε εάν επιθυμείτε ή όχι να λαμβάνετε τέτοιου είδους ενημερώσεις από το www.e-lenovo.gr, στέλνοντας το αίτημά σας, μέσω e-mail, στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@lenovoexclusive.gr.

Κάθε διεκπεραίωση παραγγελίας απαιτεί την συλλογή ορισμένων προσωπικών σας στοιχείων, για την παράδοση ή κράτηση μιας παραγγελίας, ομοίως και η χρήση πιστωτικής κάρτας, για την χρέωση της οποίας χρειάζονται δικαιολογητικά ταυτοποίησης στοιχείων νόμιμου κατόχου. Οποιοδήποτε δικαιολογητικό και έγγραφο πιστοποιεί και δηλώνει την ταυτότητα του πελάτη παραμένει αυστηρώς απόρρητο και ελέγχεται μόνο από το αρμόδιο προς τούτο τμήμα του www.e-lenovo.gr. Η εκ μέρους σας γνωστοποίηση των προσωπικών σας δεδομένων σημαίνει ότι συναινείτε προκειμένου τα δεδομένα αυτά να χρησιμοποιούνται από τους υπαλλήλους του www.e-lenovo.gr περιοριστικώς για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω. Το www.e-lenovo.gr απαιτεί από τους υπαλλήλους του και τους συντηρητές της ιστοσελίδας του να παρέχουν στους χρήστες-πελάτες του το επίπεδο ασφαλείας που αναφέρεται στη παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Σε καμία άλλη περίπτωση το www.e-lenovo.gr δεν μπορεί να διαμοιραστεί με άλλους τα προσωπικά σας στοιχεία χωρίς πρότερη δική σας συναίνεση, εκτός και αν αυτό είναι υποχρεωτικό κατά τις προβλέψεις του Νόμου. Ειδικότερα, κάτω από συγκεκριμένες, νόμιμες προϋποθέσεις, επιτρέπεται ή επιβάλλεται η συλλογή, χρήση και αποκάλυψη των προσωπικών δεδομένων σας, τα οποία έχουν συλλεχθεί on-line, χωρίς τη δική σας συγκατάθεση.

Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στα προσωπικά δεδομένα που εσείς μας παρέχετε κατά τη διάρκεια των παραγγελιών σας στην παρούσα ιστοσελίδα και βρίσκονται σε πλήρη σύμπνοια με τις προβλέψεις της ισχύουσας Νομοθεσίας, μεταξύ των οποίων και οι Νόμοι 2472/1997 περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και 3471/2006 για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, όπως ισχύουν σήμερα. Επιπλέον, η εταιρεία τροποποίησε την τεχνολογία ασφάλειας δεδομένων και τις διαδικασίες συλλογής δεδομένων ώστε να καλύπτει την οδηγία GDPR.

 

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

H Εταιρεία δημιούργησε την παρούσα ιστοσελίδα με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των πελατών της. Για να επιτευχθεί η καλύτερη εξυπηρέτησή σας, είναι σημαντικό εσείς, ο πελάτης μας, να μας παρέχετε συγκεκριμένες πληροφορίες που αφορούν την διεκπεραίωση της παραγγελίας σας και οι οποίες διαφυλάσσονται από εμάς.

Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στα προσωπικά δεδομένα που εσείς μας παρέχετε κατά τη διάρκεια των παραγγελιών σας στην παρούσα ιστοσελίδα και βρίσκονται σε πλήρη σύμπνοια με τις προβλέψεις της ισχύουσας Νομοθεσίας, μεταξύ των οποίων και οι Νόμοι 2472/1997 περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και 3471/2006 για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, όπως ισχύουν σήμερα. Επιπλέον, η εταιρεία τροποποίησε την τεχνολογία ασφάλειας δεδομένων και τις διαδικασίες συλλογής δεδομένων ώστε να καλύπτει την οδηγία GDPR.

Οι πληροφορίες που έχουν δοθεί εκούσια από τους χρήστες της αναφερόμενης ιστοσελίδας, χρησιμοποιούνται από το www.e-lenovo.gr, προκειμένου οι χρήστες του να έχουν άμεση και ουσιαστική επικοινωνία με το κατάστημα, να τους παρέχονται απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα που θέτουν και τέλος να εξυπηρετούνται και να εκτελούνται οι παραγγελίες τους. Οι πληροφορίες που συλλέγει το www.e-lenovo.gr μέσω της ιστοσελίδας έχουν ως σκοπό να μετρήσουν το αριθμό επισκεψιμότητας της, να καθορίσουν τις απαιτήσεις των πελατών για περισσότερα προϊόντα και να διευκολύνουν στις συναλλαγές με την εταιρεία, ενώ τα στοιχεία επικοινωνίας είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν για αποστολή ενημερωτικών μηνυμάτων από την Εταιρεία ή μετοχικά συνδεδεμένη επιχείρηση. Το www.e-lenovo.gr δεν διανέμει σε κανένα άλλο οργανισμό ή συνεργάτη που δεν συνδέεται με www.e-lenovo.gr τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις, ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που αφορά τους χρήστες και πελάτες του, πλην των αναγκαίων στοιχείων που δίνονται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αγοράς στην αρμόδια Τράπεζα (π.χ. αριθμός πιστωτικής κάρτας), τα οποία διαγράφονται από τη βάση μας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας, εξασφαλίζοντας, με τον τρόπο αυτό, ακόμη μεγαλύτερο επίπεδο ηλεκτρονικής ασφάλειας.

Εάν μας δηλωθεί ψευδής ηλεκτρονική διεύθυνση ή επιχειρήσετε να παραστήσετε κάποιον άλλον όταν στέλνετε πληροφορίες on-line, όλες οι πληροφορίες - καθώς επίσης και το IP address - θα αποτελούν μέρος σχετικής έρευνας. Οι άνθρωποι της www.e-lenovo.gr μπορεί να χρειαστεί να επεξεργαστούν το ηλεκτρονικό σας μήνυμα σε συνεργασία με το τεχνικό τμήμα. Κάθε φυσικό πρόσωπο στο οποίο αναφέρονται τα προσωπικά δεδομένα έχει, σε κάθε περίπτωση, το δικαίωμα, σύμφωνα με το άρθρο 12 του Ν. 2472/1997, να γνωρίζει εάν αυτά αποτελούν ή αποτέλεσαν αντικείμενο επεξεργασίας. Επιπλέον, έχει το δικαίωμα, σύμφωνα με το άρθρο 13 Ν. 2472/1997, να προβάλει οποτεδήποτε αντιρρήσεις για την επεξεργασία των δεδομένων που το αφορούν.

Σε περίπτωση τυχόν διόδευσης των χρηστών της ιστοσελίδας σε ιστοτόπους τρίτων (μέσω ειδικών συνδέσμων όπως links, hyperlinks, banners), η Εταιρεία δεν ευθύνεται για τους όρους διαχείρισης και προστασίας των προσωπικών δεδομένων που οι τρίτοι αυτοί ακολουθούν.

 

Ενημέρωση μέσω email – newsletters

Η εταιρεία ζητά τη συναίνεσή σας για την ενημέρωσή σας μέσω στοχευμένων προς εσάς ηλεκτρονικών μηνυμάτων (email) ή γενικών ενημερωτικών μηνυμάτων (τύπου newsletters). Με την συναίνεσή σας απολαμβάνεται ενημερώσεις που περιλαμβάνουν ανανεώσεις προιόντων, αλλαγές τιμών ή προσφορές, ανακοινώσεις νέων ειδών καθώς και προωθητικές ενέργειες, δωροεπιταγών, διαγωνισμών, έρευνα ικανοποίησης πελατών και άλλες. Παρόμοια λειτουργικότητα προσφέρεται και με τη σύνδεση του πελάτη και της εταιρείας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (ενδεικτικά facebook).

 

Λογαριασμός πελατών

Η ιστοσελίδα www.e-lenovo.gr επιτρέπει τη δημιουργία Λογαριασμού Πελάτη, με πρόσβαση που δίδεται αφού μας παρέχετε το email σας και κωδικό που ορίζει ο ίδιος ο πελάτης. Ο Λογαριασμός Πελάτη προσφέρει μεγαλύτερη λειτουργικότητα στην ιστοσελίδα, όπως η δυνατότητα παρακολούθησης παραγγελιών, ειδικές τιμές ανά κατηγορία πελάτη, ταχύτητα στη συμπλήρωση των στοιχείων και άλλα. Για την ενεργοποίηση της αυξημένης λειτουργικότητας, αποδέχεστε την τήρηση αρχείου των δεδομένων που καταχωρείτε από την εταιρεία, με τους ίδιους όρους όπως αυτοί αναφέρονται παραπάνω.

 

Συνδέσεις με άλλες ιστοσελίδες

Στην ιστοσελίδα μας ενδέχεται να υπάρχουν σύνδεσμοι που οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Η εταιρεία μας δηλώνει ότι δεν φέρει ευθύνη για τις πρακτικές απορρήτου ή το περιεχόμενο άλλων ιστοσελίδων που δεν ανήκουν στην εταιρεία.

 

Διόρθωση, Τροποποίηση ή Διαγραφή Δεδομένων

Η Εταιρεία επιτρέπει στους χρήστες να διορθώνουν, αλλάζουν, συμπληρώνουν ή να διαγράφουν δεδομένα και πληροφορίες που έχουν καταχωρήσει στο www.e-lenovo.gr. Εάν επιλέξετε να διαγράψετε μια πληροφορία, το www.e-lenovo.gr θα ενεργήσει έτσι ώστε να διαγραφεί αυτή η πληροφορία από τα αρχεία του άμεσα. Για την προστασία και ασφάλεια του χρήστη, το www.e-lenovo.gr θα προσπαθήσει να επιβεβαιώσει ότι το πρόσωπο που κάνει τις αλλαγές είναι όντως το ίδιο πρόσωπο με το χρήστη. Για να έχετε πρόσβαση ή να αλλάξετε τα προσωπικά σας δεδομένα, εισέλθετε στο προσωπικό σας λογαριασμό στην ιστοσελίδα. Για να διαγράψετε τα προσωπικά σας δεδομένα, επικοινωνήστε μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@lenovoexclusive.gr. Παρακαλούμε να έχετε υπόψη σας ότι καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προστατεύσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα, αλλά η προστασία του κωδικού πρόσβασής σας στην ιστοσελίδα μας εξαρτάται και από εσάς.

 

Νόμιμοι Λόγοι Επεξεργασίας Δεδομένων

Η εταιρεία μας επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα μόνο για νόμιμους λόγους:

(α) Για την εκτέλεση των υπηρεσιών που μας αναθέτετε και επιθυμείτε να λάβετε εμάς όπως για παράδειγμα η αγορά προϊόντων (π.χ. η αγορά ενός Laptop) και κατά συνέπεια την εκπλήρωση των συμβατικών μας υποχρεώσεων στο πλαίσιο αυτό, για την απόδειξη των παραγγελιών σας, για την μετά την πώληση υποστήριξη, για να επικοινωνούμε μαζί σας σχετικά με τις παραγγελίες σας και γενικά όπου είναι λογικά αναγκαίο ή απαιτείται για την τήρηση των νομικών ή κανονιστικών απαιτήσεων, την επίλυση των διαφορών, την πρόληψη της απάτης και της κατάχρησης ή την επιβολή των όρων και προϋποθέσεων.

(β) Για τη διαφύλαξη και προστασία των εννόμων συμφερόντων, τόσο των δικών σας όσο και των δικών μας. Έτσι, χρησιμοποιούμε κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης (CCTV) και κάμερες ασφαλείας προκειμένου να είμαστε σε θέση να προστατεύουμε την ασφάλεια φυσικών προσώπων, υλικών, εγκαταστάσεων καθώς επίσης και ειδικά λογισμικά ασφαλείας που στόχο έχουν τον εντοπισμό και αποτροπή κακόβουλων ενεργειών: συγκεκριμένα κατά την επίσκεψη σας στους φυσικούς χώρους της εταιρίας μας αλλά και στις ηλεκτρονικές μας σελίδες χρησιμοποιούμε πληροφορίες, όπως για παράδειγμα η διεύθυνση IP, οι πληροφορίες θέσης, οι συσκευές των χρηστών κοκ ώστε να εντοπίσουμε ή να αποτρέψουμε απάτες ή καταχρήσεις της ιστοσελίδας μας.

(γ) Για τη συμμόρφωση με υποχρέωση που επιβάλλεται από το νόμο, όπως κανονιστική συμμόρφωση για φορολογικούς σκοπούς

(δ) Για τη συγκατάθεση που παρέχετε υπό τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θέτει το νομικό πλαίσιο, προκειμένου να: εγγραφείτε στα newsletter, να λαμβάνετε ενημερώσεις για προϊόντα, υπηρεσίες, προσφορές, να συμμετέχετε σε έρευνα ικανοποίησης, να σας στέλνουμε προσωποποιημένες ενημερώσεις, κλπ.

(ε) Για την είσοδο (login) στον Λογαριασμό Πελάτη που έχετε δημιουργήσει και την σχετική λειτουργικότητα της ιστοσελίδας

(στ) Για να βελτιώσουμε την ιστοσελίδα μας

 

Πού διαβιβάζουμε δεδομένα

Η εταιρεία μας διαβιβάζει προσωπικά δεδομένα μόνο σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις σε τρίτους, συγκεκριμένα : σε συνεργαζόμενες εταιρείες με στόχο ενέργειες marketing (εταιρείες όπως MAILCHIMP, APIFON, και marketing agencies), με σκοπό την αξιολόγηση της ποιότητας παροχής υπηρεσιών και την αξιολόγηση των προϊόντων & υπηρεσιών μας, επίσης σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις στις οποίες έχει ανατεθεί η εκτέλεση μέρους της υποχρέωσής μας προς τον πελάτη όπως πχ. Courier / μεταφορικές εταιρείες.

 

Χρονικό Διάστημα Αποθήκευσης

Το χρονικό διάστημα αποθήκευσης των δεδομένων αποφασίζεται με βάση τα παρακάτω ειδικότερα κριτήρια ανάλογα με την περίπτωση:

Όταν η επεξεργασία επιβάλλεται ως υποχρέωση από διατάξεις του ισχύοντος νομικού πλαισίου, τα προσωπικά σας δεδομένα θα αποθηκεύονται για όσο χρονικό διάστημα επιβάλλουν οι σχετικές διατάξεις.

Όταν η επεξεργασία εκτελείται με βάση σύμβαση, τα προσωπικά σας δεδομένα αποθηκεύονται για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για την εκτέλεση της σύμβασης και για τη θεμελίωση, άσκηση, ή/και υποστήριξη νομικών αξιώσεων με βάση τη σύμβαση.

Για τους σκοπούς προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών (marketing activities), τα προσωπικά σας δεδομένα τηρούνται μέχρι την ανάκληση της συγκατάθεσης σας. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί από εσάς οποιαδήποτε στιγμή. Η ανάκληση της συγκατάθεσής δεν θίγει τη νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση κατά το χρονικό διάστημα πριν την ανάκλησή της.

Επίσης θα διατηρήσουμε τα δεδομένα του λογαριασμού σας για όσο διάστημα τον διατηρείτε και δεν έχετε ζητήσει την διαγραφή του. Δεδομένα σας, τα οποία μας δίνετε με σκοπό να σας παρέχουμε υπηρεσίες, θα διατηρούνται για όσο χρειάζεται ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες αυτές. Εφόσον είναι λογικά αναγκαίο ή απαιτείται για την τήρηση των νομικών ή κανονιστικών απαιτήσεων, την επίλυση των διαφορών, την πρόληψη της απάτης και της κατάχρησης ή την επιβολή των όρων και προϋποθέσεων, ενδέχεται να διατηρήσουμε κάποιες από τις πληροφορίες σας, όπως απαιτείται, ακόμα και μετά τη λήξη του λογαριασμού σας ή δεν χρειάζεται πλέον να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες σας.

 

Ανάκληση συγκατάθεσης

Η εταιρεία μας στοχεύει στο να παρέχει εύκολα τη δυνατότητα ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, με μία απλή επικοινωνία τηλεφωνικά ή μέσω email στο info@lenovoexclusive.gr. Για την περαιτέρω διευκόλυνσή σας, κάθε επικοινωνία τύπου newsletter περιλαμβάνει σύνδεσμο άμεσης διακοπής – ανάκλησης συναίνεσης με προσυμπληρωμένη τη διεύθυνση email σας.

 

Δικαιώματα Φυσικών Προσώπων στα προσωπικά δεδομένα

Κάθε φυσικό πρόσωπο που μας έχει παράσχει προσωπικά δεδομένα για οποιοδήποτε λόγο, απολαμβάνει τα ακόλουθα δικαιώματα:

Δικαίωμα πρόσβασης:

Έχετε δικαίωμα να έχετε επίγνωση και να επαληθεύετε τη νομιμότητα της επεξεργασίας. Έτσι λοιπόν, έχετε δικαίωμα να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα και να λάβετε συμπληρωματικές πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία τους.

Δικαίωμα διόρθωσης:

Έχετε δικαίωμα να μελετήσετε, να διορθώσετε, να επικαιροποιήσετε ή να τροποποιήσετε τα προσωπικά σας δεδομένα ερχόμενοι σε επαφή με την εταιρεία μας στα παραπάνω στοιχεία επικοινωνίας.

Δικαίωμα διαγραφής:

Έχετε δικαίωμα να υποβάλετε αίτημα διαγραφής των προσωπικών σας δεδομένων όταν τα επεξεργαζόμαστε με βάση την συγκατάθεσή σας ή με προκειμένου να προστατεύσουμε τα έννομα συμφέροντα μας. Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις (όπως ενδεικτικά όταν υπάρχει σύμβαση, υποχρέωση επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων που επιβάλλεται από το νόμο, δημόσιο συμφέρον), το εν λόγω δικαίωμα υπόκειται σε συγκεκριμένους περιορισμούς ή δεν υφίσταται ανάλογα με την περίπτωση.

Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας:

Έχετε δικαίωμα να ζητήσετε περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων στις ακόλουθες περιπτώσεις: (α) όταν αμφισβητείται την ακρίβεια των προσωπικών δεδομένων και μέχρι να γίνει επαλήθευση, (β) όταν αντιτίθεστε στη διαγραφή προσωπικών δεδομένων και ζητάτε αντί διαγραφής τον περιορισμό χρήσης αυτών, (γ) όταν τα προσωπικά δεδομένα δεν χρειάζονται για τους σκοπούς επεξεργασίας, σας είναι ωστόσο απαραίτητα για τη θεμελίωση, άσκηση, υποστήριξη νομικών αξιώσεων, και (δ) όταν εναντιώνεστε στην επεξεργασία και μέχρι να γίνει επαλήθευση ότι υπάρχουν νόμιμοι λόγοι που μας αφορούν και υπερισχύουν των λόγων για τους οποίους εναντιώνεστε στην επεξεργασία.

Δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία:

Έχετε δικαίωμα να εναντιωθείτε ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων στις περιπτώσεις που, όπως περιγράφεται παραπάνω, αυτή είναι απαραίτητη για σκοπούς εννόμων συμφερόντων μας, καθώς επίσης και στην επεξεργασία για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης.

Δικαίωμα στη φορητότητα:

Έχετε δικαίωμα να λάβετε χωρίς χρέωση τα προσωπικά σας δεδομένα σε μορφή που θα σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε αυτά, να τα χρησιμοποιήσετε και να τα επεξεργαστείτε με τις κοινώς διαδεδομένες μεθόδους επεξεργασίας. Το δικαίωμα σας αυτό υπάρχει για τα δεδομένα που μας έχετε παράσχει εσείς και η επεξεργασία τους διενεργείται με αυτοματοποιημένα μέσα με βάση της συγκατάθεσή σας ή σε εκτέλεση σχετικής σύμβασης.

Δικαίωμα ανάκλησης της συγκατάθεσης: βλ. Παραπάνω.

Δικαίωμα καταγγελίας στην ΑΠΔΠΧ

Έχετε δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr): Τηλεφωνικό Κέντρο: (+30) 210 6475600, Fax: (+30) 210 6475628, Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: contact@dpa.gr

 

 1. Cookies

Το www.e-lenovo.gr έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί cookies ως μέρος της διευκόλυνσης αλλά και λειτουργίας των υπηρεσιών μέσω της ιστοσελίδας του. Τα Cookies είναι μικρά αρχεία (text files), τα οποία απoστέλλονται και φυλάσσονται στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη, επιτρέποντας σε ιστοσελίδες όπως το www.e-lenovo.gr, να λειτουργούν απρόσκοπτα και χωρίς τεχνικές ανωμαλίες, να συλλέγονται πολλαπλές επιλογές του χρήστη, να αναγνωρίζουν τους συχνούς χρήστες, να διευκολύνουν την πρόσβαση τους σε αυτή, και για τη συλλογή δεδομένων για τη βελτίωση του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Τα Cookies δεν προκαλούν βλάβες στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των χρηστών αλλά και στα αρχεία που φυλάσσονται σε αυτούς. Χρησιμοποιούμε τα cookies για να σας παρέχουμε πληροφορίες και να διεκπεραιώνονται οι παραγγελίες σας ενώ σε κάθε έξοδό σας από το site διαγράφονται αυτόματα. Πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι τα cookies είναι απόλυτα αναγκαία προκειμένου να λειτουργεί σωστά και απρόσκοπτα η ιστοσελίδα www.e-lenovo.gr.

Απενεργοποιώντας τα Cookies ή κάνοντας ανάκληση της συγκατάθεσης σας, συγκεκριμένες λειτουργίες της ιστοσελίδας δεν θα είναι διαθέσιμες.

 

Πως μπορείτε να διαγράψετε τα cookies

Μπορείτε να διαγράψετε τα cookies και να απενεργοποιήσετε τη χρήση τους. Επιλέξτε τον browser που χρησιμοποιείτε και ακολουθήστε τις οδηγίες:

Edge - https://privacy.microsoft.com/en-us/windows-10-microsoft-edge-and-privacy

Firefox - https://support.mozilla.org/el/kb/pws-energopoiw-th-leitoyrgia-do-not-track

Chrome - https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=el

Safari - https://support.apple.com/kb/ph21411?locale=en_US

Εάν ο browser σας δεν περιλαμβάνεται στους παραπάνω, παρακαλούμε αναζητήστε πληροφορίες διαγραφής cookies στις οδηγίες χρήσης του ή στον κατασκευαστή – πάροχο του browser.

 

 1. Δικαιώματα Διανοητικής ιδιοκτησίας

Στην ιστοσελίδα περιλαμβάνεται υλικό ιδιοκτησίας της Εταιρείας, όπως εμπορικά σήματα, επωνυμίες, service marks, βιομηχανικά σχέδια και υποδείγματα χρησιμότητας και άλλο περιεχόμενο που προστατεύεται από το Νόμο.

Το περιεχόμενο της παρούσας ιστοσελίδας (συμπεριλαμβανομένων των κειμένων, γραφικών, εικόνων, φωτογραφιών και λογισμικού) αποτελεί πνευματική και βιομηχανική ιδιοκτησία της Εταιρείας, και προστατεύεται από την ελληνική, ευρωπαϊκή και Διεθνή Νομοθεσία. Απαγορεύεται, ολικά ή μερικά, η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή και αναμετάδοση του περιεχομένου της ιστοσελίδας, η αποθήκευση σε βάση δεδομένων, η αναμετάδοση σε ηλεκτρονική ή μηχανική ή οποιαδήποτε άλλη μορφή, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή και τροποποίηση της μορφής, του περιεχομένου και της εμφάνισής της, χωρίς την έγγραφη άδεια της Εταιρείας. Η εμφάνιση του υλικού στο διαδικτυακό τόπο δεν θα πρέπει κατά κανένα τρόπο να εκληφθεί ως μεταβίβαση ή παραχώρηση άδειας ή δικαιώματος χρήσης ή εκμετάλλευσής του.

Το www.e-lenovo.gr, υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις που τίθενται στο παρόν και όλους τους εφαρμοστέους νόμους και κανονισμούς, σας χορηγεί ένα μη αποκλειστικό, αμεταβίβαστο, προσωπικό, περιορισμένο δικαίωμα πρόσβασης και χρήσης αυτής της ιστοσελίδας και των περιεχομένων στοιχείων της και υπόκειται στους ακόλουθους περιορισμούς: (1) πρέπει να διατηρείτε σε όλα τα αντίγραφα της ιστοσελίδας και των στοιχείων της, όλες τις επισημειώσεις που αφορούν πνευματικά δικαιώματα και άλλα ιδιοκτησιακά δικαιώματα και (2) δεν μπορείτε να τροποποιήσετε την ιστοσελίδα και τα στοιχεία της με κανένα τρόπο ή να αναπαράγετε ή να παρουσιάσετε δημοσίως, ή να διανείμετε ή με άλλο τρόπο να χρησιμοποιήσετε την ιστοσελίδα και τα στοιχεία της για οποιοδήποτε δημόσιο ή εμπορικό σκοπό, εκτός εάν άλλως ρητώς επιτρέπεται με το παρόν.

 

 1. Μεταβολές & Περιοδικές αλλαγές

Το www.e-lenovo.gr διατηρεί το δικαίωμα να μεταβάλει ή να τροποποιεί τους εφαρμοστέους όρους και προϋποθέσεις για τη χρήση της ιστοσελίδας σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή. Συνεχώς το www.e-lenovo.gr επεκτείνει, ενημερώνει και βελτιώνει την ιστοσελίδα του, και τα σχετικά με αυτήν προϊόντα και υπηρεσίες, θα ανανεώνει και τη παρούσα πολιτική. Σας συστήνουμε να διαβάζετε τη διαδικασία αυτή σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να ενημερώνεστε για τυχόν αλλαγές στο περιεχόμενο. Η πολιτική αυτή θα τροποποιείται από καιρό σε καιρό χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση προς τους χρήστες.

 

 1. Ενδείξεις χρόνου παράδοσης και διαθεσιμότητα

Κάθε προϊόν αναφέρει πληροφορίες για τη διαθεσιμότητά του. Το www.e-lenovo.gr καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την ορθότητα των πληροφοριών αυτών. Ο αναγραφόμενος χρόνος παράδοσης και η διαθεσιμότητα αποτελούν ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ και όχι δεσμευτική πληροφορία. Διευκρινίζεται ότι η τελική επιβεβαίωση διαθεσιμότητας πραγματοποιείται κατά την επεξεργασία της παραγγελίας σας και τη συλλογή των προϊόντων στις αποθήκες μας, όπου οριστικοποιείται και προγραμματίζεται η αποστολή της παραγγελίας σας. Εφόσον τα προϊόντα δεν είναι διαθέσιμα, η εταιρεία μας επιφυλάσσεται να μην αποδεχτεί τη συγκεκριμένη παραγγελία. Στην περίπτωση αυτή θα σας ενημερώσουμε αμέσως, ενώ εάν έχετε προχωρήσει σε πληρωμή, αυτή θα σας επιστραφεί πλήρως. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά και η διαθεσιμότητα των προσφερόμενων προϊόντων μεταβάλλονται διαρκώς σύμφωνα με τις πραγματικές συνθήκες που υπάρχουν στις αποθήκες μας ή στις συνεργαζόμενες εταιρείες logistics / διανομής.

 

 1. Περιορισμός Ευθύνης

Το www.e-lenovo.gr -οι υπάλληλοί του, ή άλλοι αντιπρόσωποί του- δεν έχουν καμία ευθύνη, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, για όποιες επακόλουθες, παρεμπίπτουσες, έμμεσες, ειδικές αποζημιώσεις ή έξοδα ή χρηματικές ποινές, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικώς και μη περιοριστικώς, διαφυγόντων κερδών, διακοπής λειτουργίας της επιχείρησης, απώλειας πληροφοριών ή δεδομένων, ή απώλειας πελατείας, απώλειας ή ζημίας περιουσίας, και οποιωνδήποτε αξιώσεων τρίτων μερών προκύψουν από ή σε σχέση με την χρήση, αντιγραφή, παρουσίαση αυτής της ιστοσελίδας ή των περιεχομένων της ή οποιασδήποτε άλλης συνδεδεμένης ιστοσελίδας, ανεξαρτήτως εάν το www.e-lenovo.gr είχε ενημερωθεί, γνώριζε ή έπρεπε να γνωρίζει αυτή την πιθανότητα.

Σε καμία περίπτωση η λανθασμένη αναγραφή κάποιου τεχνικού χαρακτηριστικού δεν αποτελεί παραπλάνηση του πελάτη. Η εταιρεία μας ασκεί εμπορική και όχι κατασκευαστική δραστηριότητα και η ευθύνη της περιορίζεται στην μεταφορά πληροφοριών του κατασκευαστή προς τον πελάτη με σκοπό τη μεταπώληση.

 

 1. Εφαρμοστέο δίκαιο και δικαιοδοσίας

Οι όροι και προϋποθέσεις χρήσης της παρούσας ιστοσελίδας, όπως αυτοί ισχύουν τροποποιούμενοι από την Εταιρεία, διέπονται από το ελληνικό δίκαιο.
Οποιαδήποτε διαφορά προκύψει στα πλαίσια χρήσης της παρούσας ιστοσελίδας υπάγεται αποκλειστικώς στη δικαιοδοσία των ελληνικών δικαστηρίων και ειδικότερα στην αρμοδιότητα των δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης, με εφαρμοστέο δίκαιο το ελληνικό.

 

 

Β. Γενικοί όροι συναλλαγών

 

Σας ενημερώνουμε ότι κάθε συναλλαγή με τη Lenovo Exclusive, το ηλεκτρονικό κατάστημα www.e-lenovo.gr και την Eταιρεία μας διέπεται από τους παρακάτω γενικούς όρους. Επικοινωνήστε μαζί μας στο 215.215.0800 ή 231.231.0800, για οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειάζεστε σχετικά με τους Γενικούς Όρους Συναλλαγών.

 

 1. Φ.Π.Α.

Στις αναγραφόμενες τιμές λιανικής των διάφορων προϊόντων που αποτυπώνονται στις σελίδες του ιστοτόπου συμπεριλαμβάνεται ο νόμιμος Φ.Π.Α.

 

 1. Online Παραγγελία

Η πραγματοποίηση παραγγελίας μέσα από το e-shop αποτελεί σύναψη σύμβασης πώλησης εξ αποστάσεως, ρυθμιζόμενη, μεταξύ άλλων, και από το Νόμο 2251/1994 περί «Προστασίας των καταναλωτών», όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα και από τη σχετική ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Δυνατότητα σύναψης έγκυρης παραγγελίας μέσω του e-shop ή τηλεφωνικώς υφίσταται εφόσον πληρούνται οι διατάξεις περί δικαιοπρακτικής ικανότητας του ελληνικού Δικαίου.

Μπορείτε να παραγγείλετε τα είδη που σας ενδιαφέρουν από το ηλεκτρονικό κατάστημά μας, μέσω της γνωστής διαδικασίας του καλαθιού αγορών. Μόλις ολοκληρώσετε τις επιλογές σας, επιλέγετε τρόπο αποστολής (συνήθως δωρεάν) και τρόπο πληρωμής. Το εξειδικευμένο προσωπικό της Lenovo Exclusive είναι στη διάθεσή σας, με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας, για να σας συμβουλεύσει τόσο κατά την επιλογή των προϊόντων, όσο και κατά την καταχώρηση της παραγγελίας σας.

 

 1. Προ-παραγγελίες

Μπορείτε να προχωρήσετε σε παραγγελία ειδών τα οποία αναφέρουν «Διαθέσιμο για προ-παραγγελία» ή «κατόπιν παραγγελίας». Σε αυτή την περίπτωση, ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε δέσμευση του είδους, ώστε η Lenovo Exclusive να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες προς εκτέλεση της παραγγελίας. Στις περιπτώσεις προ-παραγγελίας, η προτεραιότητα τηρείται επακριβώς, σύμφωνα με τις παραγγελίες πελατών μας.

Σε κάθε περίπτωση παραγγελίας ειδών αυτών των κατηγοριών, ο πελάτης προχωρά σε παραγγελία μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος και είτε (α) εξοφλεί το ποσό με πιστωτική κάρτα, ή, εναλλακτικώς, (β) προβαίνει σε κατάθεση του 20% της αξίας του προϊόντος σε έναν εκ των τραπεζικών λογαριασμών που αναφέρονται στους «Τρόπους Πληρωμής» και μας ενημερώνει. Σε κάθε περίπτωση, ένας συνεργάτης μας θα επικοινωνήσει μαζί σας, ώστε να ολοκληρώσετε μαζί τη διαδικασία.

 

 1. Άρνηση/Ακύρωση παραγγελίας

Επιθυμία μας είναι η άριστη εκτέλεση των παραγγελιών, δια της πλήρους ικανοποίησης του πελάτη. Η Lenovo Exclusive, μέσω του www.e-lenovo.gr, δύναται να αρνηθεί την εκτέλεση κάποιας παραγγελίας, χωρίς πρότερη προειδοποίηση και συνακόλουθη ευθύνη. Κάθε παραγγελία σας επιβεβαιώνεται τηλεφωνικώς, ενώ αδυναμία επικοινωνίας στο καταχωρημένο email, αλλά και τηλέφωνο, οδηγεί σε αυτόματη ακύρωση της παραγγελίας. Παραγγελίες με τρόπο πληρωμής «Πληρωμή στο κατάστημα» παραμένουν σε ισχύ επί τρεις (3) εργάσιμες ημέρες, ενώ παραγγελίες με τρόπο πληρωμής «Τραπεζική κατάθεση» πρέπει να γίνουν άμεσα (εντός 24 ωρών από την παραγγελία). Εφόσον δεν πραγματοποιηθεί η πληρωμή εντός των άνω χρονικών διαστημάτων, ακυρώνονται, εκτός αν υπάρξει διαφορετική συμφωνία της Εταιρείας μαζί σας. Παραγγελίες μη διαθέσιμων προϊόντων επίσης ακυρώνονται, εκτός εάν υπάρξει διαφορετική συμφωνία.

 

 1. Τιμολόγηση με ειδικό καθεστώς ΦΠΑ

Το σύστημα παραγγελιών του www.e-lenovo.gr προσφέρει τη δυνατότητα, κατά την έκδοση τιμολογίου προς περιοχές με ειδικό καθεστώς ΦΠΑ (πχ 17%), να εφαρμοστεί αυτομάτως ο κατάλληλος συντελεστής ΦΠΑ. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να αποδειχθεί η ορθότητα της τιμολόγησης με τον αντίστοιχο ΦΠΑ. Η παράδοση του προϊόντος πρέπει να γίνει στον τόπο του μειωμένου ΦΠΑ, όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία. Επιπλέον, σε συνέχεια της διευκρινιστικής ΠΟΛ.1150/29.9.2017 για την ομοιόμορφη εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 67 του ν. 4484/2017 (ΦΕΚ Α' 110/1.8.2017), προστέθηκαν δυο νέες παράγραφοι 5 και 6 στο άρθρο 39α του Κώδικα ΦΠΑ (ν. 2859/2000) που ισχύουν από 1.8.2017, σύμφωνα με το άρθρο 85 του ίδιου νόμου. Με τις διατάξεις αυτές ορίζεται ως υπόχρεος για την καταβολή του ΦΠΑ που αναλογεί στην παράδοση συγκεκριμένων ηλεκτρονικών συσκευών ο αγοραστής των αγαθών εφόσον ο τελευταίος έχει δικαίωμα έκπτωσης του φόρου των εισροών. Για την πιστοποίηση του καθεστώτος ΦΠΑ στη συγκεκριμένη περίπτωση, μπορείτε να ακολουθήσετε τη διαδικασία που περιγράφεται εδω www.e-lenovo.gr/39a .

 

 1. Συναλλαγές Με Πιστωτική Κάρτα

To www.e-lenovo.gr χρησιμοποιεί τις πλατφόρμες ηλεκτρονικών πληρωμών της EUROBANK με κρυπτογράφηση SSL / TLS 1.1 και πρωτόκολλο κρυπτογράφησης 128-bit (Secure Sockets Layer - SSL). Η κρυπτογράφηση είναι ένας τρόπος κωδικοποίησης της πληροφορίας, μέχρι αυτή να φτάσει στον ορισμένο αποδέκτη της, ο οποίος θα μπορέσει να την αποκωδικοποιήσει με χρήση του κατάλληλου κλειδιού. Η συναλλαγή γίνεται κάτω από την ασφαλή πλατφόρμα SSL και η χρέωση της κάρτας είναι άμεση.

Ενημερώνουμε τους πελάτες μας ότι ακολουθούμε πολιτική επιβεβαίωσης των στοιχείων της πιστωτικής κάρτας, για τη δική σας ασφάλεια. Επιλέγοντας αγορά με πιστωτική κάρτα, αποδέχεστε αυτομάτως τους κάτωθι όρους συναλλαγών:

 • Η Lenovo Exclusive ενδέχεται να ζητήσει από τον χρήστη να προσκομίσει κάποιο αποδεικτικό στοιχείο σχετικό με την διεύθυνση κατοικίας του ή κεκαλυμμένο αντίγραφο της πιστωτικής του κάρτας, πριν την οριστική εκτέλεση της παραγγελίας.
 • Η Lenovo Exclusive δικαιούται να ζητήσει επιβεβαίωση συναλλαγής από την εκδότρια Τράπεζα της Κάρτας του κατόχου. Στην περίπτωση κατά την οποία λάβει αρνητική απάντηση ή δεν λάβει καμία απάντηση, η Εταιρεία δικαιούται, για λόγους διασφάλισης των νομίμων συμφερόντων της, να ακυρώσει την αγορά και να επιστρέψει στο ακέραιο το ποσό της συναλλαγής στον πελάτη, χωρίς άλλη υποχρέωση, μέσω της πιστωτικής του κάρτας (ακύρωση: cancel/void ή επιστροφή: refund). Η ενημέρωση του πελάτη για την παραπάνω ενέργεια θα πραγματοποιείται μέσω e- mail ή δια τηλεφώνου, στα στοιχεία τα οποία έχουν δηλωθεί κατά την παραγγελία.
 • Πιστωτικές κάρτες ξένων χωρών εκτός Ελλάδος είναι πιθανό να μη γίνουν αποδεκτές από το σύστημα ελέγχου ασφάλειας των ηλεκτρονικών συναλλαγών.
 • Η χρήση προσωπικής πιστωτικής κάρτας για αγορά από διαφορετικό άτομο ή προς διαφορετική επιχείρηση είναι πιθανό να μη γίνει αποδεκτή από το σύστημα ελέγχου ασφάλειας των ηλεκτρονικών συναλλαγών.
 • Η παράδοση των παραγγελιών, όταν η πληρωμή έχει πραγματοποιηθεί με πιστωτική κάρτα, γίνεται μόνο στον κάτοχο της πιστωτικής κάρτας, με την επίδειξη της κάρτας και της αστυνομικής ταυτότητας. Παραγγελίες με πληρωμή με πιστωτική κάρτα δεν παραδίδονται σε τρίτο πρόσωπο.

 

 1. Όροι πώλησης / παράδοσης προϊόντος

Τα εμπορεύματα παραδίδονται στους χώρους της εταιρείας μας (πωλήτρια) και μεταφέρονται για λογαριασμό και με κίνδυνο του αγοραστή. Τα εμπορεύματα παραμένουν στην κυριότητα της πωλήτριας έως την πλήρη και οριστική εξόφλησή τους. Η εξόφληση αναφέρεται πάντα και μόνο στο σύνολο της αξίας, όπως αυτή αναφέρεται στην απόδειξη ή τιμολόγιο, και αποδεικνύεται με απόδειξη είσπραξης της πωλήτριας ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό της πωλήτριας ή εξόφληση μέσω πιστωτικής κάρτας προς την πωλήτρια ή εμπρόθεσμη πληρωμή του συνόλου των αξιογράφων που ο αγοραστής παρέδωσε στην πωλήτρια.

Σύμφωνα με το άρθρο 20 παρ. 3 του Νόμου 3842/2010, όπως ισχύει, οι αγορές που είναι ίσες ή ξεπερνούν το ποσό των πεντακοσίων (500) ευρώ δεν επιτρέπεται να εξοφληθούν με μετρητά. Συνεπώς, οι επιτρεπτοί τρόποι εξόφλησης του τιμήματος σε μία τέτοια περίπτωση είναι είτε η τραπεζική κατάθεση- τραπεζική μεταφορά μέσω e-banking, είτε η πληρωμή μέσω πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας.

 

 1. Ευθύνη παραλαβής πελάτη

Ο πελάτης οφείλει, κατά την παραλαβή, να διενεργεί σχολαστικό έλεγχο της κατάστασης του προϊόντος και της συσκευασίας του, ώστε να εντοπιστεί οποιοδήποτε πρόβλημα τυχόν προέκυψε κατά τη μεταφορά. Η ευθύνη για παραλαβή σπασμένου-κατεστραμμένου προιόντος από τον πελάτη βαρύνει τον ίδιο. Σε περίπτωση που εντοπίσετε τυχόν πρόβλημα στη συσκευασία, παρακαλούμε μην προχωρήσετε στην παραλαβή του προϊόντος, αλλά να επικοινωνήσετε αμέσως μαζί μας. Εάν διαπιστώσετε πρόβλημα αμέσως μετά την παραλαβή, αυτό θα πρέπει να το δηλώσετε αμέσως στον μεταφορέα και, στη συνέχεια, σε εμάς, γνωστοποιώντας μας τη σχετική δήλωση που κάνατε στον μεταφορέα.

 

 1. Διακύμανση τιμών / Οριστική συμφωνία τιμής

Η εταιρεία εργάζεται σκληρά για να σας προσφέρει τις καλύτερες δυνατές τιμές, σε συνδυασμό με το πλέον αξιόπιστο και εξειδικευμένο σημείο πώλησης Lenovo. Φροντίζουμε πάντα να σας ενημερώνουμε για τις τρέχουσες προσφορές και την αναμενόμενη διάρκειά τους.

Οι τιμές δύναται να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση, ενώ οι προσφορές είναι περιορισμένου χρόνου και κατά τη λήξη τους ίσως επιφέρουν σημαντική αύξηση τιμής. Κάποιες προσφορές αναφέρουν είτε συγκεκριμένο χρόνο διάρκειας, είτε αναγράφεται η ένδειξη περιορισμένης προσφοράς. Είναι πιθανό κάποια συγκεκριμένη προσφορά που επιθυμείτε να μην ισχύει, εάν επιλέξετε να παραγγείλετε στο μέλλον.

Με την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας, δηλώνετε ότι έχετε αποδεχθεί το τίμημα των προϊόντων ως δίκαιο και εύλογο. Λόγω της ταχείας και μεταβλητής αγοράς πληροφορικής, η άσκηση του δικαιώματος υπαναχώρησης (βλ. παρακάτω) αποκλειστικώς προς το σκοπό να επωφεληθείτε κάποιας προσφοράς στο ίδιο είδος, ή η εν γένει καταχρηστική αυτού άσκηση, παρέχει στην εταιρεία το νόμιμο δικαίωμα να σας αρνηθεί την ικανοποίησή του.

 

 1. Ακύρωση Παραγγελίας

Οι παραγγελίες που τοποθετούνται, ανεξάρτητα του τρόπου πληρωμής που θα επιλέξει ο πελάτης, θεωρούνται τελικές και οριστικές. Κάθε παραγγελία δημιουργεί την αυτόματη υποχρέωση πληρωμής της πλήρους αξίας της παραγγελίας. Ακύρωση παραγγελίας δεν είναι εφικτή. Η εταιρεία δεν διαθέτει πολιτική επιστροφής χρημάτων μετά την παραγγελία -εκτός από την περίπτωση άσκησης του νόμιμου δικαιώματος υπαναχώρησης- ούτε πολιτική αλλαγών μετά την οριστική αποστολή των προϊόντων ή την παραλαβή τους από το κατάστημα.

 

 1. Προϊόντα Lenovo Outlet

Κατά καιρούς, η Lenovo εξασφαλίζει πρόσθετες εκπτώσεις για είδη από προηγούμενες σειρές τα οποία βρίσκονται διαθέσιμα σε περιορισμένη ποσότητα. Η κατηγορία ειδών αυτή έχει την εμπορική ονομασία Outlet ώστε να ξεχωρίζει από τα τρέχοντα μοντέλα και η συσκευασία τους δύναται να διαφέρει, ενώ περιλαμβάνει είδη τα οποία κυκλοφόρησαν από 1 ως και 5 έτη στο παρελθόν. Τα είδη Lenovo Outlet αποτελούν επίσημο προϊόν του κατασκευαστή και καλύπτονται ακριβώς από τους ίδιους όρους εγγύησης και τεχνικής υποστήριξης όπως τα τρέχοντα είδη, ενδεικτικά για καταναλωτικά προϊόντα, ισχύει διετής εγγύηση pick-up & return (δωρεάν παραλαβή και επιστροφή στον χώρο του πελάτη).

 

 1. Εγγυήσεις-Service

Κάθε προϊόν συνοδεύεται από «Εμπορική Εγγύηση» καλής λειτουργίας, η οποία προσφέρεται από τον κατασκευαστή, καλύπτεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζει ο κατασκευαστής και σε εγκεκριμένα από αυτόν «Κέντρα Επισκευής» («service centers») και η οποία προσφέρει επιπρόσθετη της νόμιμης, εγγύηση.

Τα δικαιώματά σας που απορρέουν από τη νόμιμη εγγύηση, ήτοι από τις διατάξεις περί πώλησης καταναλωτικών αγαθών και εγγυήσεων του Αστικού Κώδικα (όπως το δικαίωμα διόρθωσης ή αντικατάστασης, εκτός αν μια τέτοια ενέργεια είναι αδύνατη ή απαιτεί δυσανάλογες δαπάνες το δικαίωμα μείωσης του τιμήματος, το δικαίωμα υπαναχώρησης από τη σύμβαση, εκτός αν πρόκειται για επουσιώδες πραγματικό ελάττωμα λόγω πραγματικού ελαττώματος ή έλλειψης συνομολογημένης ιδιότητας, εντός δύο (2) ετών από την ημερομηνία παράδοσης), από το άρθρ. 5 του ν. 2251/1994, καθώς και από κάθε άλλη διάταξη περί προστασίας του καταναλωτή, δεν παραβλάπτονται με οποιονδήποτε τρόπο από την εμπορική εγγύηση που προσφέρει ο κατασκευαστής του εκάστοτε προϊόντος.

Για περισσότερα δείτε εδώ > Τεχνική Υποστήριξη & Εγγύηση

 

 1. Πολιτική Dead On Arrival

Σε περίπτωση που διαγνώσετε βλάβη σε προϊόν της παραγγελίας σας, εντός 14 ημερων από την απόδειξη/τιμολόγηση της αγοράς, η Lenovo διαθέτει πολιτική Dead-On-Arrival (DOA) που σας εξασφαλίζει αντικατάσταση του παρόντος με καινούργιο προϊόν. Η δυνατότητα αντικατάστασης, αντί επισκευής, προσφέρεται για τις πρώτες 14 ημέρες απόκτησης του νέου σας Lenovo και σας εξασφαλίζει την πλήρη ικανοποίηση ενός καινούργιου προϊόντος, στις ελάχιστες περιπτώσεις κατά τις οποίες το προϊόν δεν λειτουργεί εντός 14 ημερών. Η Lenovo με αυτή την πολιτική δεν επιθυμεί να οδηγήσει σε επιστροφή χρημάτων για ένα καινούργιο προϊόν λόγω της αστοχίας, αλλά να εξασφαλίσει την πλήρη εμπειρία καινούργιου προιόντος, ώστε ο πελάτης να είναι ευχαριστημένος και ικανοποιημένος με την αγορά του.

Η Lenovo Exclusive είναι αρμόδια για την έγκριση και εκτέλεση της πολιτικής DOA 14 ημερών και καλύπτει μόνο τις αγορές από το κατάστημά μας www.e-lenovo.gr, κατόπιν ελέγχου.

Το Lenovo Service δεν είναι αρμόδιο για έγκριση DOA μετά από τηλεφωνική υποστήριξη. Σε κάθε περίπτωση, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε επισκευή κάτω από την εγγύηση που καλύπτει το προϊόν. 

Για περισσότερα δείτε εδώ > Τεχνική Υποστήριξη & Εγγύηση

 

 1. Δικαίωμα Υπαναχώρησης

Άσκηση δικαιώματος υπαναχώρησης

Εφόσον είστε φυσικό πρόσωπο και προβαίνετε σε αγορά προϊόντος από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα προς προσωπική και όχι εμπορική, επιχειρηματική, βιοτεχνική ή επαγγελματική σας χρήση, δικαιούστε να υπαναχωρήσετε από την αγορά στην οποία προβήκατε εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών, χωρίς να δώσετε οποιαδήποτε εξήγηση. Η προθεσμία υπαναχώρησης λήγει 14 ημερολογιακές ημέρες από την επομένη της ημέρας που εσείς αποκτήσατε, ή ένας τρίτος, διάφορος του μεταφορέα και υποδειχθείς από εσάς απέκτησε, τη φυσική κατοχή των προϊόντων. Στην περίπτωση αυτή σάς επιβαρύνει μόνο το άμεσο κόστος επιστροφής των προϊόντων προς την Εταιρεία.

Προκειμένου να ασκήσετε το δικαίωμα υπαναχώρησης, οφείλετε να μας ενημερώσετε για την απόφαση σας να υπαναχωρήσετε από την παρούσα σύμβαση με μια ξεκάθαρη δήλωση (π.χ. επιστολή) που θα σταλεί με ταχυδρομείο ή ηλεκτρονικό ταχυδρομείο προς την Εταιρεία (info@lenovoexclusive.gr). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το υπόδειγμα εντύπου υπαναχώρησης που θα βρείτε εδώ χωρίς αυτό να είναι υποχρεωτικό. Εάν χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, θα σας διαβιβάσουμε χωρίς καθυστέρηση πάνω σε σταθερό μέσο (π.χ. ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) επιβεβαίωση λήψης της υπαναχώρησης σας.

Συνέπειες της υπαναχώρησης

Εάν υπαναχωρήσετε από την αγορά σας, θα σας επιστρέψουμε όλα τα χρήματα που λάβαμε από εσάς (συμπεριλαμβανομένου του κόστους παράδοσης), χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση και οπωσδήποτε εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα επιστροφής των προιόντων. Θα εκτελέσουμε την ανωτέρω επιστροφή χρημάτων χρησιμοποιώντας το ίδιο μέσο πληρωμής που εσείς χρησιμοποιήσατε για την αρχική συναλλαγή, εκτός και αν έχετε συμφωνήσει ρητώς για κάτι διαφορετικό. Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιβαρυνθείτε με έξοδα για μια τέτοια επιστροφή χρημάτων. Δικαιούμαστε να καθυστερήσουμε την επιστροφή χρημάτων μέχρις ότου λάβουμε πίσω τα προϊόντα. Οφείλετε να μάς επιστρέψετε τα προϊόντα στην ακόλουθη διεύθυνση: Lenovo Exclusive Informatics SMPC, Διευθυνση: Αγ. Αναστασίας & Λαέρτου 16, Philippos Business Center, Πυλαία 55535, χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση. Η προθεσμία θεωρείται ότι έχει τηρηθεί εάν στείλετε πίσω ή επιστρέψετε αυτοπροσώπως τα αγαθά, πριν από τη λήξη της περιόδου των 14 ημερών.

Επισημαίνουμε ότι, σύμφωνα με το Νόμο, στην περίπτωση άσκησης του δικαιώματος υπαναχώρησης εσείς θα μεριμνήσετε για το μέσον και να επιβαρυνθείτε με την άμεση δαπάνη επιστροφής των αγαθών.

Υποχρεούστε να αποστείλετε το προϊόν στην άρτια κατάσταση στην οποία το παραλάβατε, χωρίς δηλαδή να έχει παραβιασθεί η συσκευασία του και επιβεβαιώνοντας ότι δεν έχουν αφαιρεθεί οι ειδικές σημάνσεις του προϊόντος. Επιπλέον, οφείλετε να μάς αποστείλετε, μαζί με το προϊόν, την απόδειξη λιανικής πώλησης.

Η ομάδα της Lenovo Exclusive θα είναι στη διάθεσή σας, ώστε να εξετάσει άμεσα το αίτημά σας και, εφόσον πληρούνται όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις και το αίτημά σας εγκριθεί, θα σας επιστρέψουμε το πλήρες τίμημα που έχετε καταβάλει για τη συγκεκριμένη αγορά, με τον ίδιο τρόπο που το έχετε εξοφλήσει.

Σε περίπτωση έγκυρης άσκησης του δικαιώματος υπαναχώρησης, προϋπόθεση για την επιστροφή χρημάτων είναι το προϊόν να είναι στην αρχική του κατάσταση, να είναι άθικτη η συσκευασία και να περιλαμβάνονται όλα τα παρελκόμενα, τυχόν δώρα, συνοδευτικά προϊόντα και υλικά. Η εξέταση ενός φορητού ή σταθερού υπολογιστή, ενός tablet ή ενός κινητού, δεν περιλαμβάνει την εξέταση του τρόπου λειτουργίας του λειτουργικού συστήματος (Windows, Android) και κατά συνέπεια μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς τη χρήση του προϊόντος. Σε περίπτωση που το προϊόν έχει χάσει την αξία του λόγω κακής μεταχείρισης, η οποία εκφεύγει της απλής εξέτασης της λειτουργικότητας και των χαρακτηριστικών του, θα πρέπει να αποκαταστήσετε, με την καταβολή χρηματικής αποζημίωσης προς την Εταιρεία, τη μείωση της αξίας του. Σε αυτήν την περίπτωση, από το ποσό που θα σας επιστρέψουμε, θα αφαιρεθεί η συγκεκριμένη χρηματική αποζημίωση. Σε κάθε τέτοια περίπτωση, θα ενημερωθείτε πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία πίστωσης και επιστροφής των χρημάτων.

Το δικαίωμα Υπαναχώρησης δεν ισχύει για τις περιπτώσεις που εξαιρούνται, βάσει της κείμενης νομοθεσίας και νομολογίας, όπως προϊόντα που έχουν κατασκευαστεί (παραγγελθεί) για εσάς με δικές σας προδιαγραφές, προϊόντα τα οποία παρουσίασαν βλάβη (αυτά καλύπτονται από πλήρη αντικατάσταση μέσω της πολιτικής DOA) ή προϊόντα που επέστρεψαν από service, υπηρεσίες που έχουν ήδη εκτελεστεί, προγράμματα και λογισμικό που έχει αποσφραγιστεί κοκ

Λόγω των συνήθων μεταβολών στην αγορά τεχνολογίας, δεν είναι δυνατή η χρήση του δικαιώματος υπαναχώρησης, για να επωφεληθείτε κάποιας προσφοράς στο ίδιο είδος από το κατάστημά μας ή από άλλο κατάστημα. Η εταιρεία θα αρνηθεί κάθε κακόπιστη χρήση του συγκεκριμένου δικαιώματος.

Στις παραπάνω περιπτώσεις, η πίστωση θα γίνεται αφού ελεγχθεί το επιστρεφόμενο προϊόν και διαπιστωθεί, μετά τον έλεγχο, ότι υπόκειται σε διαδικασία ολικής ή μερικής πίστωσης της αξίας του, σύμφωνα με τα παραπάνω.

 

 1. Επιστροφές Προϊόντων

Επιστροφή λόγω παράδοσης λανθασμένου προϊόντος: Στην περίπτωση που το προϊόν που σας αποστείλαμε είναι διαφορετικό από αυτό που παραγγείλατε, μπορείτε να το επιστρέψετε εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την αγορά του, χωρίς χρέωση μεταφορικών. Η επιστροφή του προϊόντος, σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να γίνει μόνο εάν το προϊόν βρίσκεται στην αρχική του κατάσταση και με πλήρη αυθεντική συσκευασία.

Για τις λοιπές περιπτώσεις Επιστροφής Προϊόντος (Dead on Arrival ή Υπαναχώρηση): Η εταιρεία μας διατηρεί το δικαίωμα να απορρίψει οποιαδήποτε αίτηση επιστροφής δίχως την υποχρέωση αιτιολόγησης της απόφασης αυτής. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η αποστολή του προς επιστροφή προϊόντος, καθώς και τα έξοδα μεταφοράς βαρύνουν τον πελάτη.

Σημείωση:

Όλα τα προϊόντα που επιστρέφονται στην εταιρεία μας υπόκεινται σε ποιοτικό έλεγχο.

Για την αποφυγή ταλαιπωρίας σας, καλό είναι να ελέγχετε προσεκτικά -κατά τη στιγμή της παράδοσης της παραγγελίας σας- την κατάσταση των προϊόντων και το άθικτο της συσκευασίας τους, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν εμφανή ελαττώματα. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο ελάττωμα κατά τον ποιοτικό έλεγχο στο προϊόν που επεστράφη, η Εταιρεία θα επικοινωνήσει μαζί σας για την επίλυση του ζητήματος.